رمپ (راهبران ملی پیشرفت)



مسیر تحول جامعه در نسبت گام دوم انقلاب اسلامی

رهبر انقلاب برای پیشرفت و اعتلای ایران اسلامی طرحی کلان، مبتنی بر فرآیندی پنج مرحله ای داشته که به ایجاد تمدن نوین اسلامی منجر خواهد شد. این پنج مرحله عبارتند از انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن نوین اسلامی؛ به طوریکه انقلاب شکوهمند ایران در حال حاضر از مراحل انقلاب اسلامی و نظام اسلامی عبور کرده و در مرحله تحقق دولت اسلامی است. رهبر و دیده بان انقلاب در بیانیه گام دوم خطاب به جوانان فرمودند: «این مسیر که به گمان زیاد، به دشواریِ گذشته‌ها نیست، باید با همّت و هشیاری و سرعت عمل و ابتکار شما جوانان طی شود. مدیران جوان، کارگزاران جوان، اندیشمندان جوان، فعّالان جوان، در همه‌ی میدانهای سیاسی و اقتصادی و فرهنگی و بین‌المللی و نیز در عرصه‌های دین و اخلاق و معنویّت و عدالت، باید شانه‌های خود را به زیر بار مسئولیّت دهند، از تجربه‌ها و عبرتهای گذشته بهره گیرند، نگاه انقلابی و روحیه‌ی انقلابی و عمل جهادی را به کار بندند و ایران عزیز را الگوی کامل نظام پیشرفته‌ی اسلامی بسازند.» درواقع گام دوم انقلاب، جهشی است برای تحقق مرحله دولت اسلامی.

رهبری در تبیین بیانیه گام دوم در دیدار با دانشجویان به تاریخ سوم خرداد ۹۸ اینگونه فرمودند: «ما به یک حرکت عمومی به سمت آن چشم‌انداز نیاز داریم؛ باید یک حرکت عمومی در کشور راه بیفتد. یک حرکت عمومی، معقول، سریع و منضبط با محوریت جوان متعهد». 

ایشان در ادامه ۴ ویژگی مهم را برای این خیزش معین کردند که این ۴ ویژگی عبارتند از:

 -۱شناخت صحنه و عناصر درگیر آن

جهت گیری مشخص بسمت تشکیل جامعه اسلامی و تمدن پیشرفته اسلامی

 -۳وجود عامل امیدبخش که عبارت است از ظرفیت ملی ما و فرسودگی جبهه مقابل

 -۴ارائه راهکارهای عملی

            رهبر انقلاب راهکار کلان را اینطور تبیین کردند: «احتیاج است به هدایت، تمرکز، پیگیری، فعّالیّت پی‌درپی و لحظه‌به‌لحظه برای اینکه بتواند این کاروان عظیم جامعه را و مهم‌تر از همه جوانهای جامعه را به پیش ببرد. این کارِ چه کسی است؟ این تمرکز، این ایجاد برنامه‌ی کار، پیدا کردن راهکار، ارائه‌ی راهکار، برنامه‌ریزی، به عهده‌ی چه کسی است؟ این به عهده‌ی جریان های حلقه‌های میانی است. این، نه به عهده‌ی رهبری است، نه به عهده‌ی دولت است، نه به عهده‌ی دستگاه‌های دیگر است؛ [بلکه] به عهده‌ی مجموعه‌هایی از خود ملّت است» بنابراین میتوان اینگونه نتیجه گیری نمود که حلقه های میانی، پیشران تحقق گام دوم انقلاب و مرحله دولت اسلامی هستند.

 

ماموریت همپا در مسیر تحولی انقلاب

            کشور در آستانه گام دوم و به تعبیر رهبر انقلاب در موقعیت خودسازی و جامعه پردازی خود و برای قرار گرفتن در مدار پیشرفت، با سه موضوع کلان در حال مواجهه است. این موضوعات عبارتند از ساختارها، کارگزاران و برنامه ها. مجموعه همپا معتقد است چنانچه نظام برنامه ریزی متحول بشود، موجبات تحول ساختارها و کارگزاران هم فراهم خواهد شد. لذا نقطه گلوگاهی حل مسائل کشور را در تحول نظام برنامه ریزی کشور دانسته و به این جهت، حرکت خود را طرح ریزی نموده است. در مسیر این تحول، دغدغه مجموعه همپا، تغییر مسیر نظام برنامه ریزی از حالت متمرکز به غیرمتمرکز مردمی است که این مهم را به واسطه نقش آفرینی حلقه های میانی قابل تحقق می‌داند. بنابراین یکی از اساسی ترین محل های نقش آفرینی "حلقه های میانی" در تنظیم نظام برنامه ریزی غیرمتمرکز خواهد بود.

در ادبیات همپا، برنامه‌ریزی غیرمتمرکز با نقش آفرینی حلقه های میانی، مبتنی بر نگاه و دستگاه فکری انقلاب اسلامی با عنوان «پیشرفت منطقه ای» یاد می شود.

            همپا در راستای تحقق پیشرفت منطقه ای، ۹ خدمت را به هسته‌های کنشگر مردمی عرضه می‌کند:

  1. شنـاســـایی: کشف و احصاء شبکه کنشگران پیشرفت، به همراه رصد و ارزیابی اولیه آن ها.
  2. ارزیـــــــابــی: تشکیل شبکه ارزیابی در استان ها و شهرستان ها، برگزاری رویدادهای رقابت پیشرفت منطقه ای، تولید کارنامه های فردی و گروهی.
  3. تـفــــــاهــم: تعیین و انتخاب شبکه کنشگران برگزیده، برگزاری نشست تخصصی با آن‌ها و طرح موضوع پیشرفت منطقه ای.
  4.  آموزش‌و‌تعالی: ارائه آموزش‌های عمومی گفتمان ساز، ارائه آموزش های تخصصی طراحی و تحقق نقشه های پیشرفت منطقه ای، ارائه آموزش های اختصاصی برای کنشگران مبتنی بر کارنامه های ارزیابی.
  5. راهــبـــــری: تشکیل و آموزش شبکه راهبران تخصصی نقشه های پیشرفت منطقه ای، ارتباط میدانی با شبکه کنشگران مردمی پیشرفت منطقه ای، پشتیبانی محتوایی و نرم افزاری، راهبری و تدوین نهایی نقشه های پیشرفت منطقه ای.
  6. شتابدهنگی: ارائه بسته های موضوعی مبتنی بر نقشه پیشرفت منطقه ای، رایزنی در تأمین منابع برای تحقق نقشه، برقراری ارتباطات حاکمیتی ملی و استانی مبتنی بر نقشه، تشکیل رواق های تخصصی پیشرفت منطقه ای و ایجاد امکان دسترسی و بهره برداری برای کنشگران مردمی پیشرفت منطقه ای، تشکیل و راه اندازی خانه های پیشرفت شهرستانی با محوریت نقشه های پیشرفت منطقه ای.
  7. تنظیم کنندگی: هماهنگ سازی و برآیندگیری مشترک ساختارهای اجرایی مبتنی بر نقشه های پیشرفت منطقه ای، هماهنگ سازی و برآیندگیری مشترک ساختارها و نهادهای محلی-منطقه ای مداخله گر میدانی مبتنی بر نقشه های پیشرفت منطقه ای، تشکیل راه اندازی و راهبری دبیرخانه تخصصی پیشرفت منطقه ای در سطح استان.
  8. رصـد و پایـش: طراحی و اجرای اتاق وضعیت پیشرفت منطقه ای از طریق ایجاد پلتفرم های رصد و ارزیابی نقشه های پیشرفت منطقه ای، ارائه تحلیل ها و فراتحلیل های مختلف مبتنی بر نقشه های پیشرفت منطقه ای، آسیب شناسی طراحی ها و برنامه ریزی ها و اصلاح روندها و فرآیندها.
  9. شبکه سازی و به‌هم‌رسانی: زمینه سازی اتصال و ارتباط کنشگران مردمی پیشرفت منطقه ای، ایجاد بستر ارائه مسائل و راه حل در بین کنشگران مردمی پیشرفت منطقه ای، مدیریت دانش و نشر تجربیات مختلف کنشگران مردمی پیشرفت منطقه ای.

 

رویداد رمپ، فرصتی برای کنشگری در پیشرفت منطقه ای



همانگونه که یاد شد، یکی از مهم ترین خدمات همپا، راهبری حلقه های میانی به جهت پشتیبانی محتوایی و نرم افزاری آن‌ها به صورت میدانی، با هدف طراحی نقشه های پیشرفت منطقه ای و  اجرای آن نقشه‌هاست.

این راهبری که حلقه اتصال مجموعه همپا با گروه‌های میدانی است، به‌واسطه نقش‌آفرینی و کنشگری راهبران همپا صورت می پذیرد. راهبرانی که علاوه بر توانمندی فهم و انتقال محتوا، واجد توانمندی هایی همچون ارتباط‌گیری با گروه، فعالیت میدانی و کار تشکیلاتی نیز هستند و با سفرهای راهبری خود به نقاط مختلف کشور، تدوین و اجرای نقشه‌های پیشرفت را تحقق می‌بخشند.

مجموعه همپا به منظور فعالیت در مناطق جدید و با هدف استفاده هرچه بهتر از ظرفیت نخبگانی دغدغه‌مند در عرصه پیشرفت کشور، اقدام به برگزاری رویداد رمپ (راهبران ملی پیشرفت) برای فراخوان جوانان مومن انقلابی و پیوستن ایشان به مسیر پیشرفت منطقه‌ای نموده است.

رویداد رمپ در پاییز ۱۴۰۱ توسط مجموعه همپا برگزار خواهد شد و مراحل  آن مشتمل بر ثبت نام در سایت، مصاحبه، آموزش مجازی و دوره آموزشی حضوری خواهد بود.

نحوه همکاری با مجموعه: پس از طی مراحل رویداد رمپ، همکاری شرکت همپا با راهبران ملی پیشرفت به صورت عقد قرارداد پاره‌وقت منطبق با قوانین وزارت کار صورت می‌پذیرد.

شرایط اولیه ثبت نام‌کنندگان رویداد رمپ به شرح ذیل می‌باشد:

  •                         مرد دارای سن ۲۵ تا ۳۵ سال
  •                        دارای مدرک تحصیلی لیسانس و بالاتر از آن یا معادل حوزوی
  •                         ساکن در تهران، البرز و یا دارای دسترسی مناسب به تهران
  •                        دارای حداقل ۵ سال سابقه فعالیت تشکیلاتی

*برای ثبت نام در رویداد رمپ بر لینک زیر کلیک کنید*

https://survey.porsline.ir/s/5WvfrO8O